NCrunch til at motivere unittesting

Jeg har for nylig installeret NCrunch i min Visual Studio 2010 og det har været en booster for min lyst til at skrive unittests!

Hvor unittests før var noget jeg skrev, når jeg virkelig havde brug for at teste noget kompleks funktionalitet, er det, efter installationen af NCrunch, blevet motiveret af, at jeg hele tiden kan se, hvilke linjer i koden der ikke er dækket af en test, samt (næsten) øjeblikkeligt får feedback til linjer der indgår i tests der fejler.

NCrunch kører i baggrunden og udfører de tests som findes i den aktuelle solution. Dette gør at jeg kan skrives tests og kode funktionalitet uden at skulle tænke på hele tiden at builde mit projekt for at se om det jeg laver rent faktisk er syntaktisk korrekt og fungerer - det sørger NCrunch, i store træk, for at fortælle mig. Konsekvensen heraf er, at mit tidsforbrug er blevet mindre.

Der er dog nogle ting som er værd at overveje, nemlig at NCrunch i skrivende stund er et (gratis) betaprodukt, men at det givetvis kommer til at koste noget at bruge når det går ud af beta. Det er dog i version 1.38, så noget udvikling er der da foregået på produktet.

Selvom det kommer til at koste noget at bruge, tror jeg nu nok jeg kommer til at købe en licens til det, da det virkelig har ændret min holdning til at skrive unittests. Jeg kan anbefale at give det en chance, hvis du bare interesserer dig lidt for at skrive unittests, men synes det er bøvlet at bruge den indbyggede platform.

Tjek det ud på http://www.ncrunch.net/

 

Comment